LOADING

Uw website beter vindbaar – Deel 1

by Unyt juni 19, 2019
uw-website-beter-vindbaar

Tjonge jonge, dan beloof je om elke week een blog te schrijven en dan kom je daar pas 5 weken later aan toe. Dit heeft een aantal redenen. Een aantal zakelijk en een aantal privé. De privé redenen zal ik jullie besparen, maar zakelijk hebben we veel reacties gekregen uit onze eerste blog. Zelfs een aantal mooie opdrachten. Mensen (bedrijven die gingen nadenken over het onderstaande stukje tekst uit mijn vorige blog:

“Laat ik u dit zeggen: Uw website/shop is uw eerste visitekaartje, uw accountmanager die 24/7 voor u klaar staat (zonder al die poespas er omheen), maar dat wil niet zeggen dat u hem geen aandacht moet gaan geven. We nemen medewerkers aan die ons tussen de € 50.000,- en € 100.000,- per jaar kosten en dan verwachten we van onze “goedkope” website dat die “zomaar’ even hetzelfde gaat doen. Als je dat denkt dan kom je bedrogen uit. In de huidige online wereld gelden regels en spelregels over de vindbaarheid van jouw website/shop. Dan begint al bij het bouwen van jouw website/shop . Eenmaal online op het world wide web, moet jouw “nieuwe accountmanager” zijn plaats verwerven. Met zijn elle bogen werken om hoger aan de top te komen. Praten als brugman en zorgen dat hij geloofwaardig en eerlijk overkomt. Alleen dan zal hij zich vestigen bij de huidige top, waar je als bedrijf graag tussen wil komen te staan en wat je opdrachten en verkopen gaat opleveren. Dus investeren. Gelukkig niet dat wat je jaarlijks voor een medewerker betaald en zeker niet jaar naar jaar”

Mooi om te zien dat bedrijven en mensen gaan nadenken op het moment dat je zoiets online zet. Bezig zijn met Social Media, je website/shop, SEO en Google Ads werkt dus echt!!! (:

Het leuke van deze gesprekken was dat een aantal bedrijven en mensen niet echt wisten hoe het een en ander op internet werkt en vooral niet hoe Google werkt, denkt en doet.

Kent u het volgende gezegde: Beter goed gejat dan slecht bedacht.

Voorbeeld: We zijn ondernemer in een bepaalde branche en onze concurrentie heeft iets moois geschreven of bedacht en geplaatst op hun website. U kopieert dit op uw eigen site en hoppa. U blij omdat uw site weer als nieuw lijkt en maar weer wachten op nieuwe klanten en stijging in de “Google” ranglijst. Helaas zal er niet veel gebeuren en wel om de volgende reden. Google indexeert uw site niet.

Google is dag en nacht het web aan het inspecteren en indexeren. Mega serverparken en Mega machines zijn hier dag en nacht mee bezig. U moet zich dit als volgt voorstellen: Google stuurt signalen het internet op en kijken dag en nacht of er iets gewijzigd is. Is er op een site niks gewijzigd dan doet Google er niks mee en gaat verder naar een volgende site. Is hier wel wat gewijzigd, maar de tekst (filmpjes, foto’s) zijn ook al aanwezig op een andere site, ook dan zal Google uw site niet opnieuw indexeren. Dus als u niets aan uw site doet en/of teksten (filmpjes, foto’s) kopieert vanaf een andere site, dan zal u zakken in de ranking binnen Google. Zakken? Als niemand wat deed zou u op dezelfde ranking blijven staan. Maar andere bedrijven zijn wel bezig met SEO en verbeteringen aan hun website/shop. Dus die gaan u voorbij en komen eerder in beeld bij potentiele klanten in uw vakgebied.

TIPS voor uw website/shop:

  • Wees creatief en uniek
  • Schrijf eigen en unieke teksten (Het liefst 300 + woorden per stuk tekst, onderwerp of thema).
  • Gebruik vaker de woorden waarop u op gevonden wil worden en waarin u zich onderscheidt van uw con-collega’s.
  • Maak eigen foto’s en filmpjes en verwijs daarbij naar uw producten of diensten.
  • Verander de lay-out van uw website. (Mensen hebben in 0,012 seconden een mening over uw website/shop gevormd en dan maar hopen of ze verder gaan kijken op uw site en misschien wel klant bij u worden. Want daar gaat het toch uiteindelijk om!!!!)

Dit is een klein begin (SEO) om uw website binnen Google te laten stijgen.

Volgende week (sorry maand) gaan we (#Blog3) verder in op de vindbaarheid van uw site en zullen we het hebben over technische SEO, betaald adverteren (Google Ads en Social Media) en linkbuilding.

Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@unyt.nl of bellen met 058-2027107

Namens Team UNYT Media Group

Theo Wouda

www.unyt.nl

06-51395433